Een aardlekschakelaar zorgt ervoor dat in een gevaarlijke situatie de installatie of een deel van de installatie uitgeschakeld wordt.  Mocht de schakelaar weigeren dan kan er een aantal dingen aan de hand zijn. Let bij het controleren van deze aspecten altijd op uw eigen veiligheid.

Het vinden van de groep die de storing veroorzaakt

In de meeste gevallen is het uitschakelen van een aardlekschakelaar zelf te verhelpen. Controleer alle elektrische apparaten die onder de aardlekschakelaar vallen; is er bijvoorbeeld een koffiezet apparaat overgelopen of een waterkoker die overkookt? Haal dan het betreffende apparaat uit het stopcontact en zet de aardlekschakelaar weer aan. Gaat deze weer aan, dan is het probleem verholpen. Gaat de aardlekschakelaar niet meer aan, dan moet u het volgende doen:

  1. Zet de groepen die achter de betreffende aardlekschakelaar zitten allemaal uit met de automaat of met de groepenschakelaar.
  2. Zet dan de aardlekschakelaar weer in.
  3. Blijft de aardlekschakelaar zitten, dan kunt één voor één de groepen weer inschakelen.
  4. Komt u bij de groep waar de fout zit dan schakelt de aardlekschakelaar direct uit.
  5. Heeft u de groep niet gevonden of is er een groep doorgebrand, bel dan de installateur (kijk voor contactgegevens hieronder)
Storing verhelpen

Na het bellen van de installateur komt deze de installatie nameten om te controleren of deze veilig is en juist werkt. Met een megger kunnen wij de aardfouten in uw installaties opzoeken.

Inspectie, reparatie of herordening van uw meterkast?

Biemond-elektro is een installateur met een passie voor elektrotechniek. Wij onderhouden, installeren en renoveren alles dat elektrotechniek bevat, voor bedrijven, consumenten en woningbouw. Welke vraag u ook heeft, wij vertellen u er graag meer over. Mail naar , bel naar 088 4009 910 of klik hier voor onze oplossingen.